Marja Suurpalo

Yritä olla puhumatta päivän ajan.

Puhuminen on niin arkista toimintaa, että sen merkitys usein unohtuu. Harvoin kohtaamme ihmisiä puhumatta heille lainkaan. Äänellä ilmaisemme – joskus huomaamattamme – miten suhtaudumme, mitä tunnemme ja mitä haluamme. Ääni on yksi tavoistamme olla olemassa toisten kanssa.

Tässä piilee koko jutun hienous ja hankaluus. Empaattinen äänensävy tai innostava juttutuokio voi pelastaa kaverin päivän. Toisaalta harmittaa, kun joku ymmärtää ajatuksen väärin. Tai turhauttaa, kun oma ääni pettää, vaikka pitäisi vakuuttaa.

Puhumaan oppiminen ei onneksi ole vain taaperoiden puuhaa. Vanhakin patu voi parantaa puhetaitojaan.

Puhevalmentajana haluan auttaa ihmisiä paitsi pärjäämään, myös viihtymään äänensä kanssa. Voisiko puhumisesta nauttia? Mitä siitä seuraisi? Monipuolinen äänen käyttäminen ja kuunteleminen saa minut etsimään puheeseen jatkuvasti uusia näkökulmia. Ääni paitsi kuuluu, myös tuntuu ja näkyy.

Millaisena sinä haluat olla olemassa?

 

Koulutus: FM, puhetekniikka ja vokologia, pohjoismaiset kielet
Erityisosaaminen: ilmaiseva puhe, äänenkäytön yksilövalmennus, vieraskielinen puheviestintä, retoriikka
Koulutuskielet: suomi, ruotsi, englanti

Voit tutustua osaamiseeni ja kokemukseeni myös LinkedIn-profiilissani.

"Kurssin vetäjä oli todella mukaansa tempaava ja esitti asiat selkeästi ja mielekkäästi".
Luottamusmies
puheviestinnän koulutuksesta
"Kivaa on ollut opettajan rauhallinen, kannustava ja innostava ote. Hän kuunteli myös oppilaita ja heidän toiveitaan. Opetustilanteet olivat tosi luonnollisia ja mukavia."
Näyttelijäopiskelija
puhetekniikan kurssilta
"Vetovoimainen esiintyjä,
selkeä esitys, hyvin osalistava."
Työnhakija
puheilmaisun työpajasta

Täältä löydät minut nyt

Kalasta kuulija äänelläsi – Parasta puhetta verkkoon
Webinaari 26.3.2020 klo 13–14

Tässä kaikille avoimessa webinaarissa kerron, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun puhuu verkossa. Harjaantumaton puhe äänisisällöissä on kuin tärähtänyt painojälki lehdessä – sitä on raskasta seurata. Kun teet kuuntelemisesta helppoa, lisäät sanomasi perille menon mahdollisuuksia. Webinaarin jälkeen olet valmiimpi puhumaan esimerkiksi verkkokurssilla, webinaarissa, podcastissa ja videoneuvottelussa. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Näyttelijän äänenkäyttökurssi, 13. ja 15.3.2020
Tukkateatteri, Tampere

HUOM! Kurssi siirtyy syksylle koronaviruksen takia. Päivitämme uuden ajan kun se vahvistetaan. 

Vedän Tukkateatterissa maaliskuussa kaikille avoimen Näyttelijän äänenkäyttökurssin. Kurssilla harjoitellaan näyttelijälle olennaisia puhetaitoja: selkeää ja kantavaa näyttämöpuhetta, monipuolista puheilmaisua ja terveellistä äänenkäyttötapaa. Aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta ei tarvia. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 1.3.2020 mennessä!

Virtudes – koko perheen fantasianäytelmä, 7.3.–15.4.2020
Tukkateatteri, Tampere

Huom! Maaliskuun esitykset on peruttu koronaviruksen rakia. Seuraa ajankohtaista tilannetta Tukkateatterin sivuilta

Tukkateatterissa saa maaliskuussa ensi-iltansa maaginen seikkailu Virtudes. Tämä taikaa, jalokiviä ja kulttuurieroja vilisevä näytelmä viihdyttää koko perhettä. Olen ollut näytelmän työryhmässä alusta asti ideoimassa tarinaa ja pohtimassa toteutusta. Valmiissa esityksessä minut löytää lavalta. Seuraa näytelmän valmistumista ja esityskautta Tukkateatterin Instagramissa! Esitysaikataulun löydät täältä

Kuva: Maria Atosuo

Kaipaatko lukijaa? 

Tutustu ääneeni Puhuvassa portfoliossani.

Ahven ja kultakalat on Leinon runollista proosaa. Se käsittelee elämää vertauskuvallisesti. Ote on teoksen alusta. 

Sisäänpääsymaksu. Tukiainen & Vakkuri 2012. Sov. Juho Laitinen

Sisäänpääsymaksu esitettiin Tukkateatterissa kesällä 2018. Esitin siinä mm. vanhaa Amalia von Wänskä-Petroffia, joka on entinen narkkari ja juoppo.

Seuraa Instagramissa