Marja Suurpalo

Yritä olla puhumatta päivän ajan.

Puhuminen on niin arkista toimintaa, että sen merkitys usein unohtuu. Harvoin kohtaamme ihmisiä puhumatta heille lainkaan. Äänellä ilmaisemme – joskus huomaamattamme – miten suhtaudumme, mitä tunnemme ja mitä haluamme. Ääni on yksi tavoistamme olla olemassa toisten kanssa.

Tässä piilee koko jutun hienous ja hankaluus. Empaattinen äänensävy tai innostava juttutuokio voi pelastaa kaverin päivän. Toisaalta harmittaa, kun joku ymmärtää ajatuksen väärin. Tai turhauttaa, kun oma ääni pettää, vaikka pitäisi vakuuttaa.

Puhumaan oppiminen ei onneksi ole vain taaperoiden puuhaa. Vanhakin patu voi parantaa puhetaitojaan.

Puhevalmentajana haluan auttaa ihmisiä paitsi pärjäämään, myös viihtymään äänensä kanssa. Voisiko puhumisesta nauttia? Mitä siitä seuraisi? Monipuolinen äänen käyttäminen ja kuunteleminen saa minut etsimään puheeseen jatkuvasti uusia näkökulmia. Ääni paitsi kuuluu, myös tuntuu ja näkyy.

Millaisena sinä haluat olla olemassa?

 

Koulutus: FM, puhetekniikka ja vokologia, pohjoismaiset kielet
Erityisosaaminen: ilmaiseva puhe, äänenkäytön yksilövalmennus, vieraskielinen puheviestintä, retoriikka
Koulutuskielet: suomi, ruotsi, englanti

Voit tutustua osaamiseeni ja kokemukseeni myös LinkedIn-profiilissani.

"Kurssin vetäjä oli todella mukaansa tempaava ja esitti asiat selkeästi ja mielekkäästi".
Luottamusmies
puheviestinnän koulutuksesta
"Kivaa on ollut opettajan rauhallinen, kannustava ja innostava ote. Hän kuunteli myös oppilaita ja heidän toiveitaan. Opetustilanteet olivat tosi luonnollisia ja mukavia."
Näyttelijäopiskelija
puhetekniikan kurssilta
"Vetovoimainen esiintyjä,
selkeä esitys, hyvin osalistava."
Työnhakija
puheilmaisun työpajasta

Täältä löydät minut nyt

TalentShare 16.8.2019 klo 9–11
Finlayson, Tampere

Jaan TreStartin TalentShare -tapahtumassa ajatuksia ja vinkkejä siitä, miten onnistumisen mahdollisuudet kasvavat, kun äänenkäyttö on hallussa. TreStart edistää työllisyyttä, yrittäjyyttä ja työnhaku- ja työelämätaitoja. Tule kuuntelemaan ja juttelemaan aiheesta! Lue lisää tapahtuman sivulta

Tukkateatterin Ensimmäinen kattaus
Tammi-syyskuu 2019, Tampere

Tamperelainen Tukkateatteri juhlii tänä vuonna 20-vuotista toimintaansa. Yksi juhlavuoden ensi-illoista on Tukkateatterin Juhlakattaus – kokoelma jäsenistön kirjoittamia pienoisnäytelmiä. Näyttelen projektin Ensimmäisen kattauksen neljässä näytelmässä. Tule katsomaan! Esitysajat löydät täältä

Tampere Business Meet 23.8.2019
Tampere-talo

Pyörin ja hyörin TBM:ssä koko päivän ja vielä illankin. Oletko utelias kuulemaan työstäni tai kertomaan minulle omastasi? Voisimmeko tehdä jotain yhdessä? Sovitaan tapaaminen!

 

TukkateatterinJuhlakattaus_2_NiinaUusitalo
Kuva: Niina Uusitalo